Bespovratni poticaji i projektno financiranje - Speculum
0
GODINA RADA
0
MILIJUNA KUNA BESPOVRATNIH POTICAJA ZA NAŠE KLIJENTE
0
MILIJUNA KUNA VRIJEDNIH INVESTICIJA
0
NOVIH RADNIH MJESTA KOJE SMO POMOGLI OTVORITI

Tvrtka Speculum pokriva gotovo sva područja ekspertize u pribavljanju financijskih sredstava i zatvaranja financijske konstrukcije za Vaš projekt.

BESPOVRATNI POTICAJI I PROJEKTNO FINANCIRANJE

Neovisno o njihovom izvoru, namjeni ili obliku, svojim klijentima nudimo pripremu dokumentacije za njihovo uspješno kandidiranje za:

  • Bespovratna sredstva iz HR i EU izvora (fondovi, ministarstva, jedinice lokalne samouprave…)
  • Ishođenje kredita (HBOR, EBRD, EIB, komercijalne banke)
  • Ishođenje jamstava (HAMAG-BICRO)
  • Ostvarivanje prava na porezne olakšice
  • Istraživačko razvojne projekte

Priprema je pola posla. Podatak da je naša uspješnost na EU natječajima 100% govori u prilog našoj kvaliteti i ekspertizi.

Ova usluga namijenjena je prvenstveno malim, srednjim i velikim poduzetnicima koji žele povećati konkurentnost i efikasnost svojeg poslovanja na domaćem i svjetskom tržištu. Dosadašnje iskustvo najvećim smo djelom generirali surađujući sa proizvodno/ prerađivačkim tvrtkama te energetici, turizmu, zdravstvu i informatici.

Na projektima vezanim uz poljoprivredu, turizam i energetiku (obnovljivi izvori energije i energetska učinkovitost) intenzivno surađujemo sa jedinicama lokalne samouprave tj. županijama, gradovima i općinama, za koje smo odradili i brojne razvojne i strateške studije i programe.

SAZNAJTE VIŠE

DRUGI O NAMA

Suradnja sa Speculumom je dala rezultate – dobili smo poticaje i unaprijedili poslovanje. Zajedno smo prošli sve faze; od savjetovanja do pripreme i natjecanja. Projekt trenutno uspješno privodimo kraju, a s našim kontaktima Jozom i Aleksandrom se već pripremamo i za nove. Speculum, radi rezultata i pristupa, hvalimo svima koje znamo, pa ću ih lako preporučiti i vama!

Marin Rinčić, direktor, POSLOVNI TURIZAM d.o.o.

Suradnja sa Speculumom je od prvog dana na vrlo visokom nivou. Komunikacija je vrlo jasna, a pazi se na to da se poštuju dogovoreni termini. Zahvaljujući suradnji, tj. njihovom profesionalnom pristupu, gdje se pazi na detalje o kojima mi ne bi opće razmišljali, uspjeli smo proći na nekoliko projekata i povući znatna nepovratna sredstva. Dosadašnja iskustva ulijevaju povjerenje, pa se pripremaju i daljnji projekti koje će voditi Speculum.

Antun Lovrec, direktor, OPREMA-STROJEVI d.d.

Kompanija Tehnix započela je suradnju sa poduzećem Speculum prije 3 godine. Osim shvaćanja naše vizije, brze komunikacije u rješavanju zadataka i davanja stručnih savjeta i prijedloga, iznad svega je poštivanje dogovorenog.
Odlična suradnja rezultirala je izvrsnim rezultatima kao i implementacijom naših projekata u praksi te povezivanjem s relevantnim institucijama, a sve u svrhu postizanja i jačanje konkurentnosti. Sa tvrtkom Speculum računamo u realizaciji svih budućih projekata te je toplo preporučamo svima kojima je neophodan stručan i profesionalan tim u ostvarenju vlastitih projekata.

Đuro Horvat, direktor, TEHNIX d.o.o.

Kroz dugogodišnju suradnju sa timom Speculuma, prijave i provođenje projekta bile su pravo zadovoljstvo. Profesionalni pristup kolega iz Speculuma olakšali su nam pristup različitim izvorima financiranja.

Tomislav Hercigonja, direktor, TOPOMATIKA d.o.o.

S tvrtkom Speculum d.o.o. počeo sam surađivati 2016. godine na prijavi projekta u okviru Poziva “Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“, Referentna oznaka: KK.01.2.1.01. Do tog trenutka sam sa svojim suradnicima i samostalno prijavio desetak projektnih prijedloga pri čemu mi je uvijek najveći problem bio definirati strukturu troškova te proniknuti u administrativne zahtjeve projektne prijave koji su vrlo često bili loše definirani i poprilično nerazumljivo napisani, što je u konačnici rezultiralo velikim ulogom vremena i energije za dijelove projektne prijave koji se nisu odnosili na stručni dio projekta. Prilikom prijave zajedničkog projekta s tvrtkom Speculum d.o.o. jedina briga koju sam imao odnosila se na stručni dio projekta i dostavu nužne dokumentacije (životopisa, ugovora, ponuda, stručne podloge, plana aktivnosti). Sve ostale korake u prijavi, počevši od tumačenja odredbi natječaja, izrade projektne dokumentacije i financijskog plana sukladno potrebama struke i znanstvenog rada na projektu, komunikaciju sa svim partnerima kao i upravljanje cijelim postupkom projektne prijave, od predaje, preko evaluacije i konačnog potpisivanja ugovora, preuzela je na sebe, profesionalno i učinkovito, tvrtka Speculum d.o.o. Ovo mi je omogućilo potpuno posvećivanje stručnom dijelu projekta, ali i preuzimanje drugih poslova koje ne bi bio u stanju obaviti u slučaju da sam samostalno pripremao ovu opsežnu projektnu dokumentaciju. Držim da je suradnja s tvrtkom Speculum d.o.o. najbolji način prijave na pozive za dostavu projektnih prijedloga. Znanstvenici i stručnjaci se u ovakvoj suradnji mogu u potpunosti posvetiti svom dijelu posla i s punim povjerenjem prepustiti sve administrativne poslove oko projektne prijave zaposlenicima tvrtke Speculum d.o.o.

Prof.dr.Bruno Zelić, dekan, FAKULTET KEMIJSKOG INŽENJERSTVA I TEHNOLOGIJE, ZAGREB
Iskoristi poticaje