Uskoro očekujemo objavu Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj turističkih proizvoda prihvatljivih za okoliš, učinkovitost resursa te zelenu i digitalnu tranziciju, u sklopu NPOO-a, mjera C1.6. R1-I2.

Cilj ulaganja je doprinos razvoju održivog turizma i poticanje socijalne održivosti turizma kroz poticanje privatnih ulaganja koja će doprinijeti rastu kvalitetnih radnih mjesta u lokalnim zajednicama.

Prihvatljivi korisnici sredstava su mala, srednja i velika poduzeća u djelatnosti turizma i ugostiteljstva, a prihvatljivi partneri trgovačka društva u državnom vlasništvu ili JLP(R)S, pravne osobe u JPP, korisnici koncesija, mala, srednja i velika poduzeća u vezanim proizvodnim i uslužnim djelatnostima u lancu vrijednosti turizma i drugi.

Predviđena su sredstva u iznosu 1.020.000.000 kuna, te će intenziteti potpore biti između 30% i 70% ovisno o vrsti potpore, veličini poduzetnika te lokaciji ulaganja.

Prihvatljive aktivnosti i troškovi vezani su uz potporu razvoju turističke ponude i sadržaja, te procese u turističkom poslovanju koji su prihvatljivi za okoliš i učinkovitost resursa:

  • potpora razvoju turističke ponude i sadržaja te procesima u turističkom poslovanju prihvatljivima za okoliš i učinkovitost resursa, uključujući ulaganja: u objekte, okoliš i opremu, razvoj inovativnih turističkih proizvoda, uvođenje kružnog gospodarstva, ulaganja u opremu za postizanje i povećanje higijenskih zdravstvenih i sigurnosnih uvjeta, osiguravanje preduvjeta za dobivanje eko certifikata (npr. EU Ecolabel), povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije,

  • nabava opreme za digitalizaciju turističkog poslovanja. Vezano na projekte digitalizacije najmanje 50% tih ulaganja bit će usmjereno na digitalizaciju poduzetnika u lancu vrijednosti turizma u skladu s kriterijima smanjenja emisije stakleničkih plinova ili energetske učinkovitosti.

Ukoliko ste MSP koji posluje u djelatnosti turizma i poslovanje usmjerava k održivosti, slobodno nam se javite kako bi Vam pružili sveobuhvatnu uslugu, od analize potencijala za prijavu, pripreme projektne dokumentacije, do prijave na Poziv.

Obratite nam se s povjerenjem. Jer mi smo tu zbog Vas.