speculum.hr

Otvoren je poziv za mikro, male, srednje i velike poduzetnike kojem je svrha poduprijeti provedbu mjera energetske učinkovitosti i/ili mjera za korištenje obnovljivih izvora energije koje će u proizvodnim pogonima dovesti do smanjenja potrošnje isporučene energije od minimalno 20% u odnosu na referentnu isporučenu energiju odnosno u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera.

Prijave na poziv su otvorene od 16.11.2020., a zaključno do 25.01.2021. Poduzetnicima je na raspolaganju ukupno 266 milijuna kuna, a iznos bespovratnih sredstava koji se može odobriti po ovom pozivu iznosi od 200 tisuća HRK do 20 milijuna HRK.

Intenzitet potpore kreće se od 45% do 85%, te ovisi o kategoriji aktivnosti koje se provode, kao i o veličini samog poduzetnika.

Tvrtka SPECULUM je na prošlom pozivu uspješno prijavila 11 projektnih prijedloga, osiguravši pritom svojim klijentima bespovratne potpore ukupne vrijednosti oko 65 milijuna kuna.

Stoga, ukoliko ste poduzetnik iz domene proizvodne industrije i tražite kvalitetnu i cjelovitu uslugu koja uključuje sve korake potrebne za uspješnu prijavu, od analize vašeg potencijala za prijavu na poziv, preko pripreme kompletne inženjersko-tehničke dokumentacije do same prijave na poziv, mi smo prava adresa.

Obratite nam se s povjerenjem. Jer mi smo tu zbog Vas.