speculum.hr

U najavi je poziv Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP-a koji je do sada kod poduzetnika iz područja proizvodne industrije izazvao najveći interes.

Sredstva za poziv će biti osigurana iz 55 milijardi eura teškog fonda REACT – EU za popunjavanje postojećih kohezijskih programa za 2014.-2020. te će biti namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima registriranim za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije (osim proizvodnje duhanskih proizvoda) te izdavačkih djelatnosti.

Cilj poziva je jačanje regionalne konkurentnosti MSP-a kroz razvoj identificiranih strateških djelatnosti industrije. Poticanjem aktivnosti koje stvaraju dodatnu vrijednost i  učinkovitim pozicioniranjem malog i srednjeg poduzetništva u globalnim lancima vrijednosti omogućit će se razvoj novih kompetencija, povećanje proizvodnje, povećanje izvoza i stvaranje novih radnih mjesta.

Pozivom će se sufinancirati ulaganja u kapacitete MSP-a, kroz početna ulaganja u izgradnju i/ili opremanje poslovnih jedinica za što će se osigurati ukupno 200 milijuna EUR.

Trenutno nisu poznati maksimalni iznosi bespovratnih sredstava, ali prema dosadašnjoj praksi očekuje se da bi mogli dosegnuti iznose s prethodnog poziva kada su potpore za poduzetnike iznosile do 15 milijuna kuna, odnosno 35-50% prihvatljivih troškova definiranih pozivom.

Stoga, ukoliko ste MSP iz domene proizvodne industrije i tražite kvalitetnu i cjelovitu uslugu koja uključuje sve korake potrebne za uspješnu prijavu, od analize potencijala za prijavu na poziv, pripreme kompletne inženjersko-tehničke dokumentacije do same prijave na poziv, mi smo prava adresa.

Obratite nam se s povjerenjem. Jer mi smo tu zbog Vas.