Krajem 2019. ponovno je objavljen natječaj „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“. Prijave se zaprimaju od 13.02.2020. a poziv je namijenjen mikro, malim, srednjim i velikim poduzetnicima i/ili organizacijama za istraživanje i širenje znanja koja doprinose svojim znanjem i istraživačkim kapacitetima u provedbi projekata istraživanja i razvoja.

Cilj ovog Poziva je dodjeljivanje državne potpore za aktivnosti istraživanja i razvoja poslovnog sektora s ciljem razvoja novih proizvoda, usluga, tehnologija i poboljšanja poslovnih procesa te povećanje njihove suradnje sa znanstveno istraživačkim institucijama.

Najniža vrijednost potpore koja se dodjeljuje po pojedinom korisniku iznosi 500.000 kuna, a najviša vrijednost potpore je 25.000.000 kuna. Ovim će se Pozivom sufinancirati razvoj novih proizvoda (dobara i usluga), tehnologija i poslovnih procesa kroz povećanje privatnih ulaganja u istraživanje i razvoj, te jačanje kapaciteta poduzeća za istraživanje, razvoj i inovacije, kroz poticanje njihove suradnje s partnerima uključujući suradnju s organizacijama za istraživanje i širenje znanja. Projekt mora rezultirati razvojem novih ili znatno poboljšanih proizvoda (dobro ili usluga) koje proizlaze iz istraživačko-razvojnih aktivnosti prijavitelja i partnera (ukoliko postoje partneri na projektu).

Tvrtka Speculum je i sama ostvarila pravo na bespovratne poticaje po ovom Pozivu. Ukoliko imate poslovnu ideju kojoj je potreban razvoj i resursi, ovaj Poziv je vjerojatno najbolje čemu se možete nadati.

Obratite nam se s povjerenjem. Jer mi smo tu zbog Vas.