NAPOKON!

Dana 08.05.2020. objavljen je poziv za javnu raspravu na temu skore objave javnog poziva „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama“, koji bi mogao biti objavljen tijekom lipnja ove godine.

Okvirna  financijska sredstva za provedbu mjera energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije biti će oko 35 mil €.

Ako je suditi po prvom javnom pozivu, prihvatljivi korisnici mogu ostvariti potporu u iznosu od 350.000 do 20 milijuna kuna, maksimalni intenzitet potpore iznosi 45 – 85% i podupire projekte koji ostvaruju energetske uštede kroz povećanje učinkovitosti korištenja energije i smanjenje udjela konvencionalnih (fosilnih) goriva u ukupnoj potrošnji energije uvođenjem sustava za korištenje OIE.

Na javni poziv moći će se prijaviti mikro, mala, srednja i velika privatna poduzeća registrirana za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije.

Prvi poziv podupirao je provedbu mjera energetske učinkovitosti i ugradnje opreme za korištenje obnovljivih izvora energije koje će u proizvodnim procesima dovesti do smanjenja potrošnje isporučene energije od minimalno 20% u odnosu na referentnu potrošnju isporučene energije prije provedbe mjere. Projekt energetske obnove procesa može uključivati i energetsku obnovu zgrada i u tom slučaju, podupirat će se provedba mjera energetske učinkovitosti i ugradnje opreme za korištenje obnovljivih izvora energije koje će u zgradama dovesti do smanjenja potrošnje isporučene energije od minimalno 40%.

U protekloj objavi istog natječaja (2018.) tvrtka Speculum je, u suradnji sa svojim partnerima, uspješno prijavila 9 projektnih prijedloga, ukupne vrijednosti oko 100 mil. kn.

Stoga, ukoliko ste poduzetnik iz domene proizvodne industrije i tražite cjelovitu uslugu koja uključuje analizu potencijala za prijavu na natječaj, pripremu kompletne inženjersko tehničke dokumentacije i prijavu na natječaj, mi smo prava adresa.

Obratite nam se s povjerenjem. Jer mi smo tu zbog Vas.