Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru – jedan od rijetkih Javnih poziva koji je omogućavao dodjelu bespovratnih sredstava za sektor trgovine, zatvoren je u petak, 21.09.2018.
Usprkos poprilično opsežnoj pripremi od strane inženjerskog odjela tvrtke Speculum, je pred vratima.

Inicijalno, ovaj Poziv raspolaže sa budžetom od 75 milijuna kuna (uz mogućnost povećanja do gotovo 200 mil.kn), te uz intenzitet potpore od 45-85% podupire projekte koji ostvaruju energetske uštede kroz povećanje učinkovitosti korištenja energije i smanjenje udjela konvencionalnih (fosilnih) goriva u ukupnoj potrošnji energije uvođenjem sustava za korištenje OIE.

Na natječaj su se mogli prijaviti mikro, mala, srednja i velika privatna poduzeća koja su registrirana za aktivnosti iz domene turizma i trgovine, ali i putničke agencije i organizatori putovanja.
“Tvrtka Speculum je, u suradnji sa svojim partnerima, uspješno prijavila 9 projektnih prijedloga, ukupne vrijednosti 80 mil. kn i potencijalom uštede od 4 mil. kW/h godišnje, čime se ostvaruje smanjenje emisije CO2 za gotovo 1.000 tona/god.“

Za očekivati je da će se isti natječaj ponoviti tokom 2019. godine, do tada, pripremajte svoje projektne prijedloge! Mi smo tu zbog Vas.