Prema indikativnom planu za 2018.g, u četvrtom kvartalu možemo očekivati ponovno objavljivanje natječaja „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“.

Poziv će biti namijenjen mikro, malim, srednjim i velikim poduzetnicima i/ili organizacijama za istraživanje i širenje znanja koja doprinose svojim znanjem i istraživačkim kapacitetima u provedbi projekata istraživanja i razvoja.

Cilj ovog Poziva je dodjeljivanje državne potpore za aktivnosti istraživanja i razvoja poslovnog sektora s ciljem razvoja novih proizvoda, usluga, tehnologija i poboljšanja poslovnih procesa te povećanje njihove suradnje sa znanstveno istraživačkim institucijama.

Najniža vrijednost potpore koja se u prvom pozivu dodjeljivala po projektu po pojedinom korisniku iznosila je 190.000 kuna, a najviša vrijednost potpore bila je 56.000.000 kuna. Tvrtka Speculum je i sama ostvarila pravo na bespovratne poticaje po ovom Pozivu. Ukoliko imate poslovnu ideju kojoj je potreban razvoj i resursi, ovaj Poziv je vjerojatno najbolje čemu se možete nadati. Obratite nam se s povjerenjem.