Prema nekim informacijama, javni poziv „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama“ mogao bi u trećem kvartalu 2018.g.  imati svoj nastavak. Ukupna financijska sredstva još uvijek nisu poznata no ako je suditi po financijskoj alokaciji od 60 mil € i dosad planiranim sredstvima za prvi javni poziv od 114 mil kn, za očekivati je u najmanju ruku jednaki budžet za drugi javni poziv.

Ako je suditi po prvom javnom pozivu, prihvatljivi korisnici mogu ostvariti potporu u iznosu od 500.000 do 20 milijuna kuna, maksimalni intenzitet potpore iznosi do 85%. Na javni poziv moći će se prijaviti mikro, mala, srednja i velika privatna poduzeća registrirana za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije.

Prvi poziv podupirao je provedbu mjera energetske učinkovitosti i ugradnje opreme za korištenje obnovljivih izvora energije koje će u proizvodnim procesima dovesti do smanjenja potrošnje isporučene energije od minimalno 20% u odnosu na referentnu potrošnju isporučene energije prije provedbe mjere. Projekt energetske obnove procesa može uključivati i energetsku obnovu zgrada i u tom slučaju, podupirat će se provedba mjera energetske učinkovitosti i ugradnje opreme za korištenje obnovljivih izvora energije koje će u zgradama dovesti do smanjenja potrošnje isporučene energije od minimalno 40%.

Ukoliko ste poduzetnik iz domene proizvodne industrije i tražite cjelovitu uslugu koja uključuje analizu potencijala za prijavu na natječaj, pripremu kompletne inženjersko tehničke dokumentacije i prijavu na natječaj, mi smo prava adresa. Obratite nam se s povjerenjem.